İslamda haram deyil, amma... "Sığırçın əti zəhərlənməyə səbəb olar və xəstəlik yoluxdurar" - Video

Bu gün, 16:34           
İslamda haram deyil, amma...
Sığırçın quşuna Avropadan Şərqi Asiyaya qədər Avrasiyanın geniş ərazilərində rast gəlinir. Avropada bəzi şimal və cənub bölgələri istisna olmaqla, demək olar ki, hər yerdə var. Sığırçınlar bəzi şimal və cənub bölgələri istisna olmaqla, Avropada geniş yayılıb. Eyni zamanda Azərbaycan, Türkiyə, Qafqaz, İran, Əfqanıstan, Pakistan, Hindistan, Çin, Koreya, Yaponiya və digər ölkələrdə yaşayır.
Sığırçın ətini yemək olar. İslam dini sığırçın ətini haram buyurmur, amma hər hansı bir vəhşi ət kimi, infeksiya və ya parazitlərin mümkün risklərindən qaçınmaq və düzgün bişirilməsini təmin etmək lazımdır. Sığırçın ətini yeyərkən ehtiyatlı olmaq tövsiyə olunur. Sığırçın ətini yeyə bilmək üçün onu uzun müddət bişirmək lazımdır.

Sığırçın əti protein və vitamin və minerallar kimi faydalı mikroelementlərlə zəngindir. Həkimlər infeksiyalar və parazitlərlə bağlı potensial sağlamlıq risklərinə görə vəhşi quş ətini istehlak edərkən ehtiyatlı olmağı məsləhət görürlər.

Unutmamaq lazımdır ki, vəhşi quşların əti qida zəhərlənməsinə səbəb ola bilər, parazitlər (qurdlar) və ya bakteriyalarla insana xəstəlik yoluxa bilər. Buna görə də, potensial patogenləri məhv etmək üçün sığırçın ətini hərtərəfli bişirmək vacibdir.

İnfeksiya riskini minimuma endirmək üçün etibarlı satıcılardan alınmalı, bakteriyaları və parazitləri məhv etmək üçün əti yaxşıca bişirin. Sığırçın ətini çiy və ya az bişmiş yemək tövsiyə edilmir. Ətin keyfiyyəti ilə bağlı hər hansı bir şübhəniz varsa, baytar həkimə müraciət etmək daha yaxşıdır. Sığırçın ətinin öz-özlüyündə zərəri yoxdur, lakin hazırlanarkən və yeyərkən ehtiyatlı olmaq lazımdır.













Teref.info © 2015
E-mail: n_alp@mail.ru            Telefon: 051 933 93 21            Baş redaktor: Nurəddin (Xoca) İsmayılov
Məlumat internet səhifələrində istifadə edildikdə müvafiq keçidin qoyulması mütləqdir.