Səhv yeyildikdə mədə çox tez “köhnəlir”. Onu qorumaq üçün müəyyən qidalar yemək lazımdır. Bu barədə RİA FederalPress-ə qastroenteroloq Nikita Xarlov məlumat verib.Məsələn, bir çox insanın demək olar ki, hər gün etdiyi hər şeyi çox yeməməlisiniz. Bu, tez-tez stress səbəbindən baş verir. Həddindən artıq yemək mədənin həddindən artıq işləməsinə səbəb olur. Həddindən artıq uzanır, yeməyi həzm etmək çox vaxt aparır və yavaş-yavaş boşalır. Vəziyyət bu orqanda turşunun olması ilə daha da ağırlaşır."Mədə öz daxilində aqressiv xlorid turşusu ifraz edən bir çantadır. O, təkcə qidaları deyil, mədənin selikli qişasını da həzm edir. Buna görə də uzun müddət davam edən emal nəticəsində selikli qişa nazikləşir və tədricən yararsız hala düşür", - Xarlov izah edib.O xatırladıb ki, qastritin mövcudluğu endoskopiya ilə göstərilə bilər, hətta orqanizmdə hələ müvafiq bakteriya yoxdur.