Göbələk və tərəvəz ilə bişmiş toyuq resepti

23-02-2024, 15:44           
Göbələk və tərəvəz ilə bişmiş toyuq resepti
Bu, bütün ailə üçün qidalı və dadlı şam yeməyi hazırlamaq üçün əla bir yoldur.Tərkibi:Toyuq filesi və ya bud - 500 qŞampinonlar (və ya hər hansı mövsümi göbələklər) - 300 qSoğan - 1 əd.Yerkökü - 1 əd.Bolqar bibəri - 1 əd.Sarımsaq - 2-3 dişTomat pastası (və ya təzə pomidor) - 2 osh qaşığı. l.Təmiz su və ya toyuq suyu - 200 mlDuz, qara bibər – zövqə görəQızartmaq üçün bitki yağıServis üçün göyərti (şüyüd, cəfəri).Tərkiblərin hazırlanması:Toyuqları orta dilimlərə kəsin.Göbələkləri yaxşıca yuyun və dilimlərə kəsin.Soğan və yerkökü soyun və doğrayın: soğan - yarım üzüklərə, yerkökü - qaba sürtgəcdə və ya kublara.Bolqar bibərini zolaqlara kəsin.Sarımsağı incə doğrayın.Yağı dərin bir qızartma qabda qızdırın və toyuq ətini qızılı rəngə qədər qızardın. Duz və istiot tökün. Toyuqları çıxarın və kənara qoyun.Eyni tavada soğan və yerkökü yumşaq olana qədər qızardın.Göbələkləri əlavə edin və göbələklər suyunu buraxana və buxarlanana qədər hər şeyi birlikdə qızardın.Bolqar bibəri və sarımsaq əlavə edin, daha 2-3 dəqiqə qızardın.Tomat pastası əlavə edin, yaxşı qarışdırın.Toyuqu tərəvəzə qatın su və ya bulyon əlavə edin. Toyuq tamamilə bişənə qədər təxminən 20-30 dəqiqə bişirin.Sonda doğranmış göyərti əlavə edin, dadını yoxlayın və lazım olduqda duz əlavə edin.












Teref.info © 2015
E-mail: n_alp@mail.ru            Telefon: 051 933 93 21            Baş redaktor: Nurəddin (Xoca) İsmayılov
Məlumat internet səhifələrində istifadə edildikdə müvafiq keçidin qoyulması mütləqdir.