Mütəxəssislər ən zərərli şorbaların adını çəkiblər

8-02-2024, 15:08           
Mütəxəssislər ən zərərli şorbaların adını çəkiblər
Rospotrebnadzorun Krasnoyarsk diyarı üzrə idarəsinin mütəxəssisləri şorbaların faydaları və zərərləri haqqında danışıblar.Şöbənin əməkdaşları gündəlik tərəvəz şorbalarının qəbulunun orqanizmə fayda verəcəyini qeyd edirlər. Sağlam bir insan üçün yeməyin həftədə 2-3 dəfə pəhrizdə olması kifayətdir.“Əgər sizdə mədə-bağırsaq traktının xəstəlikləri varsa, maye ilıq yemək iltihablı bağırsaqları sakitləşdirəcək, mədə şirəsinin istehsalını yaxşılaşdıracaq və müsbət təsir göstərəcək”, - ekspertlər bildirib.Ancaq bütün şorbalar sağlam ola bilməz. Beləliklə, zəngin ət şorbaları zərərli ola bilər.Ət şorbaları və solyankalar çox vaxt yüksək miqdarda duz və yağ ehtiva edir. Göbələk şorbası orqanizm üçün çətin həzm olunduğundan mədə-bağırsaq problemi olan uşaqlar və böyüklər üçün tövsiyə edilmir.Mütəxəssislər hesab edirlər ki, yuxarıda göstərilən yeməklər əvəzinə tərəvəz şorbalarına üstünlük vermək daha yaxşıdır, çünki onlar bədəni tez doyurmağa və arıqlamağa kömək edir.
foodinfo












Teref.info © 2015
E-mail: n_alp@mail.ru            Telefon: 051 933 93 21            Baş redaktor: Nurəddin (Xoca) İsmayılov
Məlumat internet səhifələrində istifadə edildikdə müvafiq keçidin qoyulması mütləqdir.