Qocalmanı sürətləndirən qidalar

14-12-2024, 12:08           
Qocalmanı sürətləndirən qidalar
Pəhrizdə müəyyən qidaların həddindən artıq olması erkən yaşlanmaya səbəb ola bilər. Foodinfo.az xəbər verir ki, qastroenteroloq Lyudmila Suxorukova izah edir ki, sağlamlığa ilk növbədə "qadağan olunmuş" yeməyin özü deyil, onun hazırlanma üsulu təsir edir.Mütəxəssis vurğulayıb ki, qocalma prosesi şəkər, laktoza, qırmızı ət, spirt, trans yağlar, artıq duz və konservantlar kimi amillərlə sürətləndirilə bilər. Qızardılmış ət, qatılaşdırılmış süd və ya bişmiş məmulatlar kimi qidaların qəbulu dərinin şişməsinə, səpgilərə, qızartılara və quruluğa səbəb ola bilər.












Teref.az © 2015
TEREF - XOCANIN BLOQU günün siyasi və sosial hadisələrinə münasibət bildirən bir şəxsi BLOQDUR. Heç bir MEDİA statusuna və jurnalist hüquqlarına iddialı olmayan ictimai fəal olaraq hadisələrə şəxsi münasibətimizi bildirərərkən, sosial media məlumatlarındanda istifadə edirik! Nurəddin Xoca
Məlumat internet səhifələrində istifadə edildikdə müvafiq keçidin qoyulması mütləqdir.
E-mail: n_alp@mail.ru