Qırmızı ət xərçəng riski yaradır? - Həkim açıqladı

15-02-2022, 08:22           
Qırmızı ət xərçəng riski yaradır? -
Qırmızı ətin ürəyə zərərli olması, yağlı süd məhsullarının xolesterolu artırması ilə bağlı iddialar müzakirə olunur.

Cebhe.info xəbər verir ki, həkim Aleksandr Myasnikov müasir tibbdə moda meylindən, əvvəlki tədqiqatların yenidən nəzərdən keçirilməsi, xüsusən də məhsulların faydaları və ya zərərləri haqqında danışıb. Bildirib ki, elm adamları yağlı südün sağlamlığına mənfi təsirləri ilə bağlı mövcud nəticələri yoxlayıblar və onların tamamilə etibarlı olmadığı qənaətinə gəliblər.

Myasnikov deyib: "Bizdə tam yağlı südün ürək üçün zərərli olduğuna dair dəlil və yağsız südün də yaxşı olduğuna dair sübutlarımız yoxdur".

Bununla belə, yağsız südün kalorisi daha azdır. Ona görə də həkimin sözlərinə görə, əgər insan artıq çəki ilə mübarizə aparırsa və ya pəhriz saxlayırsa, onun yağsız süd içməsinə üstünlük verilir.

O, qırmızı ətin ürəyə zərəri ilə bağlı da danışıb. 2019-cu ilin noyabrında bir hindistanlı tədqiqatçı statistikadan istifadə edərək, əvvəllər düşünüldüyü kimi ətin infarkt riskini artırmadığı qənaətinə gəlib:

"Bu gün hələ də yazırlar ki, qırmızı ət mədə xərçənginə səbəb olan amildir, lakin ürəyə təsirinə gəlincə, məlumatlar ziddiyyətlidir".

Özü haqqında danışan Aleksandr Leonidoviç həmişə yumurta kimi ət yediyini deyib.












Teref.info © 2015
E-mail: n_alp@mail.ru            Telefon: 051 933 93 21            Baş redaktor: Nurəddin (Xoca) İsmayılov
Məlumat internet səhifələrində istifadə edildikdə müvafiq keçidin qoyulması mütləqdir.