DİQQƏT! Bu çörək növləri zərərlidir

14-10-2022, 11:05           
DİQQƏT! Bu çörək növləri zərərlidir
Çörək o halda faydalı ola bilər ki, taxıl keyfiyyətli olsun və tərkibində ən azı 30% lif olsun.

Teref.az xəbər verir ki, həkim Dariya Rusakova bəzi çörəklərin konkret insanlar üçün fərqli təsir etdiyini və zərərli olduğunu deyib.

"Sutka ərzində 100 qram tam taxıldan, mayasız, qara və ya çovdar çörəyi orqanizm üçün vacibdir.

Bu B qrup vitamini mənbəyi, liflə zəngin, bağırsaq mikroflorası üçün faydalıdır.

Eləcə də qanda şəkər və xolesterini qaldırmır.

Düzgün qara çörək kəpəkli undan, heç bir ağ un qatılmadan bişirilir.

Bu çörək sinir sistemi üçün ən faydalısıdır.

Zavod istehsalı ağ çörəklərdə isə qatqılar, duz çoxdur.

Bulka, baton çörək, ağ və mayalı çörək yemək zərərlidir".(medicin.az)












Teref.az © 2015
TEREF - XOCANIN BLOQU günün siyasi və sosial hadisələrinə münasibət bildirən bir şəxsi BLOQDUR. Heç bir MEDİA statusuna və jurnalist hüquqlarına iddialı olmayan ictimai fəal olaraq hadisələrə şəxsi münasibətimizi bildirərərkən, sosial media məlumatlarındanda istifadə edirik! Nurəddin Xoca
Məlumat internet səhifələrində istifadə edildikdə müvafiq keçidin qoyulması mütləqdir.
E-mail: n_alp@mail.ru