Yaz fəslində insanların qida rasionuna daxil etdiyi əsas bitkilərdən biri göbələkdir. Xüsusilə D vitamini ilə zəngin olan göbələyin insan orqanizmi üçün müstəsna əhəmiyyətə malik olduğu deyilir. “Qafqazinfo” göbələyin faydalarını təqdim edir: Orqanizmdə iltihabı azaldırQan şəkəri səviyyəsini tənzimləyirArıqlamağa kömək edirSümük sağlamlığına töhfə verirBədənin su-elektrolit balansını tarazlayırSaç, dırnaq və diş sağlamlığını qoruyurİmmuniteti gücləndirirSinir sistemini sakitləşdirirSaymaqla bitməyən faydalarına baxmayaraq, göbələk allergiya və zəhərlənmə riski yüksək olan qidalar sırasındadır. Bu səbəbdən göbələk seçərkən xüsusi diqqət yetirilməli, təmiz və təzə olduğundan əmin olmaq lazımdır.