Maddələr mübadiləsini sürətləndirən qidalar

30-01-2025, 11:08           
Maddələr mübadiləsini sürətləndirən qidalar
Ət, balıq, süd məhsulları və paxlalı bitkilərdə olan zülallar toxumaların bərpası və toxunulmazlığın qorunması üçün vacibdir, bu xəstəlikdən sonra reabilitasiya zamanı xüsusi əhəmiyyət kəsb edir. Foodinfo.az xəbər verir ki, balıq, avokado və qoz-fındıqda olan omeqa-3 yağ turşuları hormonal səviyyələri tənzimləməyə və beyin funksiyasını yaxşılaşdırmağa kömək edir ki, bu da gərgin zehni fəaliyyət dövrlərində xüsusilə vacibdir. Tam taxıl və tərəvəzlərdən alınan kompleks karbohidratlar qan şəkərinin sıçrayışlarının qarşısını alaraq bədəni enerji ilə təmin edir. Yaşıl çay və ədviyyatlar (məsələn, çili bibəri) kimi termogen effekti olan qidalar termogenezi, istilik istehsalı prosesini stimullaşdıraraq maddələr mübadiləsini sürətləndirir.












Teref.az © 2015
TEREF - XOCANIN BLOQU günün siyasi və sosial hadisələrinə münasibət bildirən bir şəxsi BLOQDUR. Heç bir MEDİA statusuna və jurnalist hüquqlarına iddialı olmayan ictimai fəal olaraq hadisələrə şəxsi münasibətimizi bildirərərkən, sosial media məlumatlarındanda istifadə edirik! Nurəddin Xoca
Məlumat internet səhifələrində istifadə edildikdə müvafiq keçidin qoyulması mütləqdir.
E-mail: n_alp@mail.ru