Ət, balıq, süd məhsulları və paxlalı bitkilərdə olan zülallar toxumaların bərpası və toxunulmazlığın qorunması üçün vacibdir, bu xəstəlikdən sonra reabilitasiya zamanı xüsusi əhəmiyyət kəsb edir. Foodinfo.az xəbər verir ki, balıq, avokado və qoz-fındıqda olan omeqa-3 yağ turşuları hormonal səviyyələri tənzimləməyə və beyin funksiyasını yaxşılaşdırmağa kömək edir ki, bu da gərgin zehni fəaliyyət dövrlərində xüsusilə vacibdir. Tam taxıl və tərəvəzlərdən alınan kompleks karbohidratlar qan şəkərinin sıçrayışlarının qarşısını alaraq bədəni enerji ilə təmin edir. Yaşıl çay və ədviyyatlar (məsələn, çili bibəri) kimi termogen effekti olan qidalar termogenezi, istilik istehsalı prosesini stimullaşdıraraq maddələr mübadiləsini sürətləndirir.