Yumurtanın sarısı, yoxsa ağı?

27-10-2024, 09:24           
Yumurtanın sarısı, yoxsa ağı?
Bir çox insanlar yumurta sarısını tərkibindəki xolesterinə görə zərərli məhsul hesab edir. Foodinfo.az xəbər verir ki, dietoloqlar bütöv yumurta istehlak etməyi şiddətlə tövsiyə edirlər.Təəccüblənəcəksiniz, amma yumurta ağlarında sarıdan daha az protein var. Sarısı 16% zülaldan, ağı isə 90% sudan ibarətdir. Həmçinin, zülal qida maddələrinin tərkibinə görə sarıdan daha aşağıdır. Sarı daha çox yağ ehtiva edir, lakin daha çox vitaminlidir. Buna görə də qidalanma mütəxəssisləri bütöv yumurta istehlak etməyi məsləhət görürlər.Diabetli insanlar həftədə üç-beşdən çox yumurta yeyə bilməzlər. Üstəlik, bu kateqoriyadan olan insanlar üçün ağ sarıdan daha sağlamdır.












Teref.az © 2015
TEREF - XOCANIN BLOQU günün siyasi və sosial hadisələrinə münasibət bildirən bir şəxsi BLOQDUR. Heç bir MEDİA statusuna və jurnalist hüquqlarına iddialı olmayan ictimai fəal olaraq hadisələrə şəxsi münasibətimizi bildirərərkən, sosial media məlumatlarındanda istifadə edirik! Nurəddin Xoca
Məlumat internet səhifələrində istifadə edildikdə müvafiq keçidin qoyulması mütləqdir.
E-mail: n_alp@mail.ru