Pomidor likopinlə xərçəng riskini azalda bilər

21-06-2025, 10:08           
Pomidor likopinlə xərçəng riskini azalda bilər
Pomidorun parlaq qırmızı rəngi onun tərkibindəki likopin maddəsindən qaynaqlanır. Profilaktika üzrə mütəxəssis Nadejda Romanova “Antixərçəng Qidalar” verilişində pomidorun təsirindən danışıb. Onun sözlərinə görə, likopin güclü antioksidantdır və hüceyrə zədələnməsinin qarşısını alır.Romanova qeyd edir ki, likopin xüsusilə prostat, ağciyər və mədə xərçəngi riskini azaltmaqda təsirlidir. Maraqlıdır ki, bişmiş pomidorda likopinin mənimsənilməsi daha yüksəkdir. Bu səbəbdən tomat sousu və bişmiş pomidor da menyuya daxil edilməlidir. Mütəxəssis balanslı qidalanma və müxtəlif rəngli tərəvəzlərin istifadəsini vacib sayır.












Teref.az © 2015
TEREF - XOCANIN BLOQU günün siyasi və sosial hadisələrinə münasibət bildirən bir şəxsi BLOQDUR. Heç bir MEDİA statusuna və jurnalist hüquqlarına iddialı olmayan ictimai fəal olaraq hadisələrə şəxsi münasibətimizi bildirərərkən, sosial media məlumatlarındanda istifadə edirik! Nurəddin Xoca
Məlumat internet səhifələrində istifadə edildikdə müvafiq keçidin qoyulması mütləqdir.
E-mail: n_alp@mail.ru