Xərçəng riskini azaltmağa kömək edən məhsullar

17-04-2024, 09:58           
Xərçəng riskini azaltmağa kömək edən məhsullar
Onkoloq və kimyaterapevt Anton İvanov xərçəngə tutulma riskini azaldan məhsulların adını çəkib.Foodinfo.az xəbər verir ki, ekspert Gazeta.Ru-ya müsahibəsində bildirib ki, brokoli və gül kələmində süd vəzi xərçəngi riskini azaldan antioksidantlar var, qəhvə isə dəri xərçənginin qarşısını alır.Kətan toxumu, dəniz yosunu, qoz-fındıq, giləmeyvə və meyvələr, bütün taxıllar, tünd xaçlı göyərti, pomidor və göyərti xərçəngin qarşısını alır.
"Yaşıl çay da kömək edir, tərkibində xərçəngin inkişafını ləngidən və xəstələrin rifahını yaxşılaşdıran flavonoidlər var", - onkoloq əlavə edib.












Teref.az © 2015
TEREF - XOCANIN BLOQU günün siyasi və sosial hadisələrinə münasibət bildirən bir şəxsi BLOQDUR. Heç bir MEDİA statusuna və jurnalist hüquqlarına iddialı olmayan ictimai fəal olaraq hadisələrə şəxsi münasibətimizi bildirərərkən, sosial media məlumatlarındanda istifadə edirik! Nurəddin Xoca
Məlumat internet səhifələrində istifadə edildikdə müvafiq keçidin qoyulması mütləqdir.
E-mail: n_alp@mail.ru