Xərçəng riskini azaltmağa kömək edən məhsullar

17-04-2024, 09:58           
Xərçəng riskini azaltmağa kömək edən məhsullar
Onkoloq və kimyaterapevt Anton İvanov xərçəngə tutulma riskini azaldan məhsulların adını çəkib.Foodinfo.az xəbər verir ki, ekspert Gazeta.Ru-ya müsahibəsində bildirib ki, brokoli və gül kələmində süd vəzi xərçəngi riskini azaldan antioksidantlar var, qəhvə isə dəri xərçənginin qarşısını alır.Kətan toxumu, dəniz yosunu, qoz-fındıq, giləmeyvə və meyvələr, bütün taxıllar, tünd xaçlı göyərti, pomidor və göyərti xərçəngin qarşısını alır.
"Yaşıl çay da kömək edir, tərkibində xərçəngin inkişafını ləngidən və xəstələrin rifahını yaxşılaşdıran flavonoidlər var", - onkoloq əlavə edib.












Teref.info © 2015
E-mail: n_alp@mail.ru            Telefon: 051 933 93 21            Baş redaktor: Nurəddin (Xoca) İsmayılov
Məlumat internet səhifələrində istifadə edildikdə müvafiq keçidin qoyulması mütləqdir.