Dietoloq isti havalarda zəhərlənmə riski barədə xəbərdarlıq edib3 İyul, 16:18

4-07-2024, 09:38           
Dietoloq isti havalarda zəhərlənmə riski barədə xəbərdarlıq edib3 İyul, 16:18
Dietoloq Natalya Kruqlova RT ilə söhbətində xəbərdarlıq edib ki, isti havalarda zəhərlənmə riski artır.“İsti havalarda zəhərlənmə məsələsi aktualdır və nəzərə almalıyıq ki, tez xarab olan məhsullar var ki, bu dövrdə həddindən artıq ehtiyatla istifadə olunmalıdır. Bunlara yumurta olan məhsullar, xüsusən də onlar termik emal olunmadıqda daxildir. Məsələn, çiy yumurtaları cheesecakes və ya kremli desertlərə əlavə etmək olar”, - RT-nin həmsöhbəti xəbərdarlıq edib.O, onları iki saatdan çox olmayan soyuducudan kənarda saxlamaq mümkün olduğunu vurğuladı. Həkim tövsiyə edib ki, ətdən, quş əti və balıqdan hazırlanan yeməklərlə də ehtiyatlı olmaq lazımdır.“Hazır yemək alırsınızsa, onu özünüz yaxşı qızdırmalısınız. Bunu sadəcə bir qızartma qabda, sobada və ya mikrodalğalı sobada edə bilərsiniz, lakin bağırsaq infeksiyası riskini azaltmaq üçün onu qızdırmaq vacibdir. Həmçinin, bu məhsulları uzun müddət, bir-iki saatdan çox olmayan soyuducudan kənarda saxlamaq olmaz”, - deyə ekspert bildirib.Bundan əlavə, onun sözlərinə görə, yalnız pasterizə edilmiş və ultrapasterizasiya olunmuş süd məhsulları yemək lazımdır.












Teref.az © 2015
TEREF - XOCANIN BLOQU günün siyasi və sosial hadisələrinə münasibət bildirən bir şəxsi BLOQDUR. Heç bir MEDİA statusuna və jurnalist hüquqlarına iddialı olmayan ictimai fəal olaraq hadisələrə şəxsi münasibətimizi bildirərərkən, sosial media məlumatlarındanda istifadə edirik! Nurəddin Xoca
Məlumat internet səhifələrində istifadə edildikdə müvafiq keçidin qoyulması mütləqdir.
E-mail: n_alp@mail.ru