Ağ çörəyin insan üçün təhlükəsi açıqlandı

12-12-2020, 07:06           
Ağ çörəyin insan üçün təhlükəsi açıqlandı
Ağ çörəkdən və ya ələnmiş ağ undan istifadə qanda şəkərin səviyyəsini kəskin artıra bilər.

“Report” xəbər verir ki, belə xəbərdarlıqla dietoloq Mixail Qinzburq “Svezda” telekanalına müsahibəsində çıxış edib.

Mütəxəssisin sözlərinə görə, ağ çörəkdə az qida lifi var. Buna görə nişasta tez parçalanır, qlükoza isə tez hopur. Bundan sonra "metabolik dalğa" yaranır.

"Çoxlu şəkər, çoxlu insulin, çoxlu insulin və şəkər tez düşür və yenidən yemək istəyirsən. Qanda şəkər tez düşür, deməli, o, toxumalarda çox qalır, amma bu zəhərli təsirdir”, - o telekanala bildirib.

Qinzburq qeyd edib ki, tez qocalma, "yaş xəstəlikləri"nin yaranması və diabet bu dalğa ilə əlaqələndirilir. Bununla əlaqədar olaraq çovdar buğda və çovdar çörəyi daha faydalıdır.












Teref.info © 2015
E-mail: n_alp@mail.ru            Telefon: 051 933 93 21            Baş redaktor: Nurəddin (Xoca) İsmayılov
Məlumat internet səhifələrində istifadə edildikdə müvafiq keçidin qoyulması mütləqdir.