Hər gün sulu xörək yemək zərərli ola bilər

17-04-2022, 10:16           
Hər gün sulu xörək yemək zərərli ola bilər
Qastroenteroloq Natalya Şustova şorbanın gündəlik istehlakının təhlükələri barədə xəbərdarlıq edib.

Həkim bildirib ki, mədə-bağırsaq traktında qastrit, pankreatit və ya mədə xorası kimi problemi olan insanlar bu yeməyi pəhrizdən çıxarmalıdırlar. Belə ki, şorbaların tez-tez ət və ya balıq bulyonları ilə hazırlanır.

“Belə yeməklər xlorid turşusunun istehsalını stimullaşdırır. Mədə-bağırsaq traktında problemlər olduqda isə bu, zərərlidir. Şorba istehlakının azaldılması iltihabı ağırlaşdırmamağa imkan verir”, -deyəi Şustova bildirib.

Eyni zamanda, o, qeyd edib ki, mədə-bağırsaq xəstəliklərindən əziyyət çəkməyənlər hər gün şorba yeyə bilərlər.

Mənbə: “RİA Novosti”












Teref.info © 2015
E-mail: n_alp@mail.ru            Telefon: 051 933 93 21            Baş redaktor: Nurəddin (Xoca) İsmayılov
Məlumat internet səhifələrində istifadə edildikdə müvafiq keçidin qoyulması mütləqdir.