Bu şirniyyat trombun qarşısını alır - Həkimlər

18-04-2022, 12:35           
Bu şirniyyat trombun qarşısını alır - Həkimlər
Həkimlər tromb əmələ gəlməsinə qarşı olan şirin qidanı açıqlayıb.
Bakupost.az xəbər verir ki, hematoloq Ramilya Qolubenko acı, tünd şokoladın tromb əmələ gəlməsimə mane olduğunu deyib.
Acı,qara şokoladda Teobromin adlı maddə var, o qanı qatılaşdırır, damarda tıxanıqlığa qarşıdır.
"Teobramin orqanizmdə kofein kimi təsir edir: qan damarlarını açır, genişləndirir, qanın daha rahat axmasını təmin edir.
Qan qatılaşmasının qarşısını almaq üçün gündə cəmi 20-30 qram qara şokolad yemək kifayətdir".
Həkim xatırladıb ki, bu şirniyyatda təbii antioksidantlar, poliferon, arginin, B qrup vitaminlər də boldur. Şokolad yüksək təzyiqidə normallaşdırır.












Teref.az © 2015
TEREF - XOCANIN BLOQU günün siyasi və sosial hadisələrinə münasibət bildirən bir şəxsi BLOQDUR. Heç bir MEDİA statusuna və jurnalist hüquqlarına iddialı olmayan ictimai fəal olaraq hadisələrə şəxsi münasibətimizi bildirərərkən, sosial media məlumatlarındanda istifadə edirik! Nurəddin Xoca
Məlumat internet səhifələrində istifadə edildikdə müvafiq keçidin qoyulması mütləqdir.
E-mail: n_alp@mail.ru