Duzsuz yemək ölüm riskini azaldır- ARAŞDIRMA

28-08-2023, 13:37           
Duzsuz yemək ölüm riskini azaldır- ARAŞDIRMA
Kenpuk Universitetinin (Cənubi Koreya) alimləri müəyyən ediblər ki, duzdan az istifadə edilən pəhriz ürək-damar xəstəliklərinin inkişaf riskini 20% azaltmağa kömək edir.

Cebhe.info bu barədə “The Guardian”-a istinadən yazır.

Müəlliflər 500 000 britaniyalının sağlamlıq vəziyyəti və vərdişləri haqqında məlumat toplayan “British Biobank”-ın məlumatlarından istifadə ediblər.

Bu məlumat dəstini təhlil etdikdən sonra tədqiqatçılar müəyyən etdilər ki, heç vaxt yeməyinə duz əlavə etməyənlərin, müntəzəm olaraq bunu edənlərlə müqayisədə atrial fibrilasiya və digər ürək xəstəliklərinə tutulma ehtimalı 18% azdır.

Yeməklərinə bəzən duz əlavə edən insanlar 15% daha az olub.

Atrial fibrilasiya ürək ritminin pozulmasıdır, atrial əzələ liflərinin ayrı-ayrı qruplarının tez-tez (dəqiqədə 350-700) və xaotik daralması ilə xarakterizə olunur. Bu halda, bütövlükdə qulaqcıqların həyəcanlanması və büzülməsi yoxdur və qulaqcıqların hər bir daralması ürəyin mədəciklərinin daralması ilə müşayiət olunmur. Rusiyada xəstələrin sayı 2,5 milyon nəfərə çatır












Teref.az © 2015
TEREF - XOCANIN BLOQU günün siyasi və sosial hadisələrinə münasibət bildirən bir şəxsi BLOQDUR. Heç bir MEDİA statusuna və jurnalist hüquqlarına iddialı olmayan ictimai fəal olaraq hadisələrə şəxsi münasibətimizi bildirərərkən, sosial media məlumatlarındanda istifadə edirik! Nurəddin Xoca
Məlumat internet səhifələrində istifadə edildikdə müvafiq keçidin qoyulması mütləqdir.
E-mail: n_alp@mail.ru