Yeməyi bişirmək, yoxsa dəmləmək daha faydalıdır?

20-01-2024, 16:44           
Yeməyi bişirmək, yoxsa dəmləmək daha faydalıdır?
Tibb elmləri doktoru, Rusiya FMBA-nın professoru, dietoloq, terapevt Marqarita Koroleva bildirib ki, sıyıq bişirmək yox, onu dəmləmək daha yaxşıdır.Belə ki, yüksək temperaturda tərkibindəki faydalı komponentləri öldürməmək üçün qarabaşaq yarmasını təxminən 80 °C temperaturda isti su ilə termosda dəmləyə bilərsiniz.Onun sözlərinə görə, suda isladılmış yulaf əzməsi mədənin fəaliyyətini normallaşdırmağa kömək edən faydalı bakteriyalarla - probiyotiklərlə doyur.Korolevanın sözlərinə görə, fermentləşdirilmiş süd məhsulları və yumurta da səhər yeməyi kimi qəbul edilir.












Teref.az © 2015
TEREF - XOCANIN BLOQU günün siyasi və sosial hadisələrinə münasibət bildirən bir şəxsi BLOQDUR. Heç bir MEDİA statusuna və jurnalist hüquqlarına iddialı olmayan ictimai fəal olaraq hadisələrə şəxsi münasibətimizi bildirərərkən, sosial media məlumatlarındanda istifadə edirik! Nurəddin Xoca
Məlumat internet səhifələrində istifadə edildikdə müvafiq keçidin qoyulması mütləqdir.
E-mail: n_alp@mail.ru