Yeməyi bişirmək, yoxsa dəmləmək daha faydalıdır?

20-01-2024, 16:44           
Yeməyi bişirmək, yoxsa dəmləmək daha faydalıdır?
Tibb elmləri doktoru, Rusiya FMBA-nın professoru, dietoloq, terapevt Marqarita Koroleva bildirib ki, sıyıq bişirmək yox, onu dəmləmək daha yaxşıdır.Belə ki, yüksək temperaturda tərkibindəki faydalı komponentləri öldürməmək üçün qarabaşaq yarmasını təxminən 80 °C temperaturda isti su ilə termosda dəmləyə bilərsiniz.Onun sözlərinə görə, suda isladılmış yulaf əzməsi mədənin fəaliyyətini normallaşdırmağa kömək edən faydalı bakteriyalarla - probiyotiklərlə doyur.Korolevanın sözlərinə görə, fermentləşdirilmiş süd məhsulları və yumurta da səhər yeməyi kimi qəbul edilir.












Teref.info © 2015
E-mail: n_alp@mail.ru            Telefon: 051 933 93 21            Baş redaktor: Nurəddin (Xoca) İsmayılov
Məlumat internet səhifələrində istifadə edildikdə müvafiq keçidin qoyulması mütləqdir.