Hansı qidalar səhər acqarına qəbul edilməməlidir?

1-06-2024, 16:34           
Hansı qidalar səhər acqarına qəbul edilməməlidir?
Bəzi qida və içkilər acqarına qəbul edilməməlidir.

Sağlam qidalanmanın vacibliyinə diqqət çəkən mütəxəssislər bu qənaətə gəliblər.

Belə ki, sağlam olduğunu düşünərək səhər saatlarında qəbul edilən bəzi qidalar həzm problemləri, şişkinlik və halsızlıq kimi problemlərə gətirib çıxara bilər.

Mütəxəssislər səhər yeməyi üçün proteinlə zəngin qidaların və lifli qidaların uyğun olduğunu bildirirlər.

Müntəzəm səhər yeməyi qanda şəkərin səviyyəsini tarazlaşdırmaqla yanaşı, həm də enerji mənbəyidir və diqqətin cəmlənməsi ilə bağlı problemləri aradan qaldırır.

Mütəxəssislərin açıqlamalarına görə, səhər yeməyində yaşıl çay, yulaf əzməsi, badam, qatıq, yumurta, meyvə, çia toxumu və ilıq limonlu su kimi qidalara yer verilə bilər.

Mütəxəssislərin fikrincə, qızartmalar, tərkibində rafinə edilmiş şəkər olan qidalar, qəhvə, tərkibində ədviyyatlar olan qidalar, sitrus tərkibli qidalar isə acqarına istehlak edildikdə müxtəlif problemlər yarada bilər.

Mənbə: CNN Türk












Teref.az © 2015
TEREF - XOCANIN BLOQU günün siyasi və sosial hadisələrinə münasibət bildirən bir şəxsi BLOQDUR. Heç bir MEDİA statusuna və jurnalist hüquqlarına iddialı olmayan ictimai fəal olaraq hadisələrə şəxsi münasibətimizi bildirərərkən, sosial media məlumatlarındanda istifadə edirik! Nurəddin Xoca
Məlumat internet səhifələrində istifadə edildikdə müvafiq keçidin qoyulması mütləqdir.
E-mail: n_alp@mail.ru