Şəkər xəstəliyini yarada biləcək qidalar hansılardır?

7-04-2025, 12:38           
Şəkər xəstəliyini yarada biləcək qidalar hansılardır?
Qeyri-sağlam pəhriz, xüsusilə kolbasa, vetçina və digər emal olunmuş qidalar yemək 2-ci dərəcəli şəkər xəstələyinin inkişaf riskini artırır.

Azpost.info bildirir ki, alimlər bu barədə xəbərdarlıq edirlər.

Mütəxəssislər 1,97 milyon insanın məlumatlarını, o cümlədən iştirakçıların yaşı, cinsi, çəkisi və həyat tərzini nəzərə alaraq araşdırma aparıblar. Alimlər belə qənaətə gəliblər ki, gündə 50 qram emal olunmuş ət yemək növbəti 10 il ərzində 2-ci tip şəkərli diabet riskini 15% artırır. Əgər dozanı 100 qrama qədər artırsanız, xəstəliyin inkişaf riski daha 10% artır.

Elm adamları ət istehlakının 2-ci tip diabetə səbəb olduğunu izah etməyiblər. Onlar yalnız bu məhsulun pəhrizə əlavə edilməsinin insulin həssaslığını pisləşdirə biləcəyini , xəstəliyin inkişaf riskini artıra biləcəyini qeyd edirlər.












Teref.az © 2015
TEREF - XOCANIN BLOQU günün siyasi və sosial hadisələrinə münasibət bildirən bir şəxsi BLOQDUR. Heç bir MEDİA statusuna və jurnalist hüquqlarına iddialı olmayan ictimai fəal olaraq hadisələrə şəxsi münasibətimizi bildirərərkən, sosial media məlumatlarındanda istifadə edirik! Nurəddin Xoca
Məlumat internet səhifələrində istifadə edildikdə müvafiq keçidin qoyulması mütləqdir.
E-mail: n_alp@mail.ru