Qatıq şəkər xəstəliyinə tutulma riskini 28 faiz azaldır

7-04-2025, 16:18           
Qatıq şəkər xəstəliyinə tutulma riskini 28 faiz azaldır
Bəzi məhsullar sağlamlığı möhkəmləndirməyə kömək edir.

Azpost.info “Nutrition and Cancer” nəşrinə istinadən bildirir ki, bunu Kembric Universitetinin Tibbi Tədqiqatlar Şurasının epidemioloji şöbəsinin alimləri öz araşdırmalarında deyiblər.

Mütəxəssislər, qatıqdan müntəzəm istifadənin şəkər xəstəliyinə tutulma riskini 28%, qaraciyər xərçəngi riskini 5,4% azaltdığını bildiriblər. Həftədə ən azı iki pors qatıq içmək isə ümumiyyətlə xərçəngdən əvvəlki şiş riskini 19% azaldır.

Araşdırmaya görə, qatıq həm də bədəndə yağın udulmasına mane ola bilər və arıqlamaq istəyənlərə kömək edə bilər. Qatıq zəngin yod, D, B2 və B12 vitaminləri və sink mənbəyidir.












Teref.az © 2015
TEREF - XOCANIN BLOQU günün siyasi və sosial hadisələrinə münasibət bildirən bir şəxsi BLOQDUR. Heç bir MEDİA statusuna və jurnalist hüquqlarına iddialı olmayan ictimai fəal olaraq hadisələrə şəxsi münasibətimizi bildirərərkən, sosial media məlumatlarındanda istifadə edirik! Nurəddin Xoca
Məlumat internet səhifələrində istifadə edildikdə müvafiq keçidin qoyulması mütləqdir.
E-mail: n_alp@mail.ru