D vitaminini hansı qidalarla qəbul etmək lazımdır?

Dünən, 12:08           
D vitaminini hansı qidalarla qəbul etmək lazımdır?
D vitamini sağlam sümüklər, güclü immunitet və ümumi sağlamlıq üçün vacibdir.Foodinfo.az xəbər verir ki, onun bədənə daha yaxşı yayılması üçün müəyyən qidalar mühüm rol oynayır. D vitamini yağda həll olunan bir vitamindir, buna görə yağ tərkibli qidalar onun əmilməsini artırır.
1. Sağlam yağlar: Zeytun yağı, avokado, fındıq və qoz kimi yağlarla zəngin qidalar D vitamininin bağırsaqlardan sorulmasını sürətləndirir.
2. Kalsium mənbələri: Süd, qatıq, pendir və kələm kimi kalsiumla zəngin qidalar D vitamini ilə birgə qəbul edildikdə sümük sağlamlığını dəstəkləyir.
3. Maqnezium tərkibli qidalar: İspanaq, badam, balqabaq toxumu və banan maqneziumla zəngindir. Maqnezium D vitamininin aktiv formaya çevrilməsinə kömək edir.
4. C vitamini: Portağal, limon, brokoli və kivi kimi C vitaminli zəngin qidalar D vitamininin daha təsirli olmasına dəstək verir.
5. Omega-3 mənbələri: Balıq, balıq yağı, çia toxumu və qoz tərkibindəki omega-3 ilə D vitamininin əmilməsini yaxşılaşdırır. Bu qidaları balanslı şəkildə qəbul etmək D vitamininin təsirini maksimuma çatdırır və sağlamlığı qorumağa kömək edir.












Teref.info © 2015
E-mail: n_alp@mail.ru            Telefon: 051 933 93 21            Baş redaktor: Nurəddin (Xoca) İsmayılov
Məlumat internet səhifələrində istifadə edildikdə müvafiq keçidin qoyulması mütləqdir.