Bu qida əhvalı yaxşılaşdırır, stressi azaldır

25-06-2025, 11:08           
Bu qida əhvalı yaxşılaşdırır, stressi azaldır
Qatıq həm qida dəyəri, həm də sağlamlığa olan müsbət təsirləri ilə süfrələrin əvəzolunmaz qidalarındandır. Zülal, kalsium, B vitaminləri və probiotiklərlə zəngin olması onu həm dadlı, həm də müalicəvi bir məhsula çevirir.Foodinfo.az qatıq yeməyin əsas faydalarını təqdim edir:
- Qatıqda olan probiotiklər** (xeyirli bakteriyalar) bağırsaq florasını tarazlayır, qəbizliyi azaldır, şişkinlik və qaz problemlərini yüngülləşdirir.
- Zəngin kalsium və D vitamini tərkibi sayəsində sümük əriməsinin (osteoporoz) qarşısını alır, dişləri gücləndirir.
- Qatıqda olan probiotiklər və vitaminlər orqanizmin müdafiə sistemini gücləndirir, infeksiyalara qarşı müqaviməti artırır.
- Toxluq hissini artırır, iştahı tənzimləyir. Xüsusilə yağsız və ya az yağlı qatıq pəhrizlərdə uğurla istifadə olunur.
- Tərkibindəki kalsium, kalium və maqnezium maddələri qan təzyiqini sabitləşdirir, ürək-damar sağlamlığını qoruyar.
- Qatıqdakı zülallar, B2 vitamini və probiotiklər dərinin nəm balansını qoruyur, saç və dırnaqların möhkəmlənməsinə kömək edir.- Bəzi araşdırmalara görə, sağlam bağırsaq florası sinir sistemi ilə birbaşa əlaqəlidir. Qatıq bu floranı gücləndirərək əhvalın yaxşılaşmasına və stressin azalmasına yardım edir.












Teref.az © 2015
TEREF - XOCANIN BLOQU günün siyasi və sosial hadisələrinə münasibət bildirən bir şəxsi BLOQDUR. Heç bir MEDİA statusuna və jurnalist hüquqlarına iddialı olmayan ictimai fəal olaraq hadisələrə şəxsi münasibətimizi bildirərərkən, sosial media məlumatlarındanda istifadə edirik! Nurəddin Xoca
Məlumat internet səhifələrində istifadə edildikdə müvafiq keçidin qoyulması mütləqdir.
E-mail: n_alp@mail.ru