Payız tərəvəzlərindən hansılar daha çox faydalıdır?

8-10-2024, 11:58           
Payız tərəvəzlərindən hansılar daha çox faydalıdır?
Payız mövsümündə bir çox faydalı tərəvəzlər mövcuddur. Foodinfo.az xəbər verir ki, bu tərəvəzlər tərkibindəki vitaminlər, minerallar və antioksidantlarla sağlamlığı dəstəkləyir:
1. Balqabaq:
A vitamini ilə zəngindir, immun sistemini gücləndirir, göz sağlamlığını dəstəkləyir və antioksidant xüsusiyyətlərə malikdir. Tərkibində olan liflər həzmi yaxşılaşdırır.
2. Kələm:
C və K vitaminləri, həmçinin liflərlə zəngindir. Həzm sistemini dəstəkləyir və iltihab əleyhinə xüsusiyyətlərə malikdir. Xüsusilə brokkoli və gül kələmi antioksidantlarla zəngindir.
3. Şirin kartof:
A, C və B6 vitaminləri ilə zəngin olan bu tərəvəz enerji səviyyəsini artırır və immuniteti dəstəkləyir. Eyni zamanda tərkibindəki liflər qan şəkərinin sabitləşməsinə kömək edir.
4. Kök:
A vitamini və beta-karoten mənbəyidir, bu da göz sağlamlığına və dəriyə müsbət təsir edir. Həmçinin antioksidant xüsusiyyətlərə malikdir.
5. Çuğundur:
Fol turşusu, dəmir və kaliumla zəngindir. Çuğundur qan dövranını yaxşılaşdırır və təzyiqi tənzimləməyə kömək edir.












Teref.az © 2015
TEREF - XOCANIN BLOQU günün siyasi və sosial hadisələrinə münasibət bildirən bir şəxsi BLOQDUR. Heç bir MEDİA statusuna və jurnalist hüquqlarına iddialı olmayan ictimai fəal olaraq hadisələrə şəxsi münasibətimizi bildirərərkən, sosial media məlumatlarındanda istifadə edirik! Nurəddin Xoca
Məlumat internet səhifələrində istifadə edildikdə müvafiq keçidin qoyulması mütləqdir.
E-mail: n_alp@mail.ru