Payız tərəvəzlərindən hansılar daha çox faydalıdır?
8-10-2024, 11:58
Payız mövsümündə bir çox faydalı tərəvəzlər mövcuddur. Foodinfo.az xəbər verir ki, bu tərəvəzlər tərkibindəki vitaminlər, minerallar və antioksidantlarla sağlamlığı dəstəkləyir:
1. Balqabaq:
A vitamini ilə zəngindir, immun sistemini gücləndirir, göz sağlamlığını dəstəkləyir və antioksidant xüsusiyyətlərə malikdir. Tərkibində olan liflər həzmi yaxşılaşdırır.
2. Kələm:
C və K vitaminləri, həmçinin liflərlə zəngindir. Həzm sistemini dəstəkləyir və iltihab əleyhinə xüsusiyyətlərə malikdir. Xüsusilə brokkoli və gül kələmi antioksidantlarla zəngindir.
3. Şirin kartof:
A, C və B6 vitaminləri ilə zəngin olan bu tərəvəz enerji səviyyəsini artırır və immuniteti dəstəkləyir. Eyni zamanda tərkibindəki liflər qan şəkərinin sabitləşməsinə kömək edir.
4. Kök:
A vitamini və beta-karoten mənbəyidir, bu da göz sağlamlığına və dəriyə müsbət təsir edir. Həmçinin antioksidant xüsusiyyətlərə malikdir.
5. Çuğundur:
Fol turşusu, dəmir və kaliumla zəngindir. Çuğundur qan dövranını yaxşılaşdırır və təzyiqi tənzimləməyə kömək edir.