Naringini düzgün saxlamağın qaydaları

1-12-2024, 09:58           
Naringini düzgün saxlamağın qaydaları
Yetişmiş naringilər uzun müddət qalmır. Foodinfo.az bildirir ki, onların maksimum raf ömrü cəmi 6-8 gündür. Mütəxəssislər bu meyvələrin təravətini uzatmaq üçün qabığını bitki yağı ilə sürtməyi və temperaturu +4-6 °C-dən çox olmayan soyuducuya qoymağı məsləhət görür.Bundan əlavə, rütubət səviyyəsi mühüm amildir, çünki çox quru hava meyvənin tez qurumasına səbəb ola bilər. Ona görə də nisbi rütubəti 90-95 faiz səviyyəsində saxlamaq lazımdır. Həmçinin naringiləri plastik torbada saxlamaq olmaz.












Teref.az © 2015
TEREF - XOCANIN BLOQU günün siyasi və sosial hadisələrinə münasibət bildirən bir şəxsi BLOQDUR. Heç bir MEDİA statusuna və jurnalist hüquqlarına iddialı olmayan ictimai fəal olaraq hadisələrə şəxsi münasibətimizi bildirərərkən, sosial media məlumatlarındanda istifadə edirik! Nurəddin Xoca
Məlumat internet səhifələrində istifadə edildikdə müvafiq keçidin qoyulması mütləqdir.
E-mail: n_alp@mail.ru