Arı çörəyi nədir?

31-01-2024, 07:04           
Arı çörəyi nədir?
Arı çörəyi (güləm) arıların pətək hüceyrələrindəki tozcuqları balla qarışdıraraq hazırladıqları qida məhsuludur. Arı çörəyi adətən arı pətəklərindən yığılır və insanlar tərəfindən istehlak edilir. Tozcuqların balla qarışdırılması ilə əldə edilən arı çörəyi çox dəyərli qida kimi tanınır.Foodinfo.az xəbər verir ki, arı çörəyinin bir çox faydası var. Tərkibindəki zülallar, vitaminlər, minerallar və antioksidantlar sayəsində immunitet sistemini gücləndirir, enerji verir, həzm sistemini dəstəkləyir və orqanizmə müqavimət qazandırır.Arılar çiçəklərdən topladıqları tozcuqları pətəyə gətirirlər. Bu polenlər pətəkdəki pətək hüceyrələrində saxlanılır. Arılar tozcuqları balla qarışdıraraq arı çörəyi hazırlayırlar. Daha sonra arı çörəyi yığılaraq insanlara təqdim olunur.Lakin arı çörəyi alarkən onu etibarlı mənbələrdən əldə etmək, orijinal olub-olmamasına diqqət yetirmək lazımdır.












Teref.az © 2015
TEREF - XOCANIN BLOQU günün siyasi və sosial hadisələrinə münasibət bildirən bir şəxsi BLOQDUR. Heç bir MEDİA statusuna və jurnalist hüquqlarına iddialı olmayan ictimai fəal olaraq hadisələrə şəxsi münasibətimizi bildirərərkən, sosial media məlumatlarındanda istifadə edirik! Nurəddin Xoca
Məlumat internet səhifələrində istifadə edildikdə müvafiq keçidin qoyulması mütləqdir.
E-mail: n_alp@mail.ru