Bulyon niyə dadsız çıxır? - Yemək bişirərkən üç ümumi səhv
Bu gün, 12:08

Yeməkdə dadlı və ətirli yeməklər hazırlamağa kömək edən bir çox sirr var. Bu sirrlərdən biri də bulyonun düzgün hazırlanmasıdır.
Sterlegrad.ru xəbər verir ki, bir çox aşpazlar ümumi səhvlərə yol verirlər ki, bu da uğursuz nəticəyə gətirib çıxarır. Həqiqi bir bulyon bişirmək üçün bir neçə əsas məqamı nəzərə almaq lazımdır. İlk növbədə, ət seçiminə diqqət yetirməlisiniz. Ən yaxşı seçim sümüklü təzə ət olardı, çünki onların tərkibində bulyon dərinliyinə dad verən maddələr var. Ətin üzərinə soyuq su töküb yüksək odda qaynatmaqla bişirməyə başlamalısınız. Bu, lazımsız çirklərdən və köpükdən qurtulmağa kömək edəcək, bulanıqlığın və xoşagəlməz bir dadın qarşısını almaq üçün çıxarmaq vacibdir.Bulyon qaynadıqdan sonra istiliyi minimuma endirməli və qaynamağa davam etməlisiniz. Nə qədər uzun müddət bişirilsə, dadı bir o qədər zəngin olacaq. Yenidən qaynamamaq vacibdir, çünki bu, bulyonun toxumasını poza bilər.Ədviyyatlardan düzgün istifadə etmək də vacibdir. Bişirmə prosesində mayenin buxarlanması səbəbindən baş verə biləcək həddindən artıq duzlanmanın qarşısını almaq üçün tədricən duz və digər ədviyyatlar əlavə etmək daha yaxşıdır. Bulyon artıq dəmləndikdə və ətirlər açıldıqdan sonra duz əlavə etmək yaxşıdır.Tərəvəzlərin düzgün hazırlanması da eyni dərəcədə vacibdir. Soğan və yerkökü düzgün hazırlanmalıdır: dadı və ətrini artırmaq üçün soğanı əvvəlcədən qızartmaq və ya qızartmaq məsləhətdir. Tərəvəzlər yalnız ət şirələri buraxmağa başlayandan və su zəngin bir rəng əldə etdikdən sonra bulyona əlavə edilir.Bu sadə tövsiyələrə əməl etməklə, bir çox yeməklər və ya müstəqil müalicə üçün əsas olacaq həqiqətən dadlı və ətirli bulyonun hazırlanmasına nail ola bilərsiniz.