Ketçup əsasən pomidor püresi, şəkər, duz, sirkə və müxtəlif ədviyyatlardan hazırlanmış məşhur bir sousdur. Foodinfo.az xəbər verir ki, tərkibindəki pomidor sayəsində antioksidantlar, xüsusilə likopen ehtiva edir ki, bu da hüceyrələri qorumağa kömək edir və ürək sağlamlığı üçün faydalıdır. Bununla belə, hazır ketçupların tərkibində çox miqdarda şəkər və natrium (duz) ola bilər. Bu, həddindən artıq istifadədə çəki artımı, qan təzyiqi və şəkər balansına mənfi təsir göstərə bilər.Şəkər və duz miqdarı az olan ketçupları seçmək sağlamlıq üçün daha yaxşıdır.Həmçinin ketçupun həddindən artıq istifadə edilməməsi məsləhətdir. Evdə təbii ketçup hazırlamaq da mümkündür. Bu, tərkibi idarə etməyə və daha sağlam seçim etməyə imkan yaradır.