Noxudu suda isladaraq, yeməyimizə zəhər qatırıq…

31-01-2019, 08:03           
Noxudu suda isladaraq, yeməyimizə zəhər qatırıq…
Noxudun yumşaq olması üçün onu bişirməzdən əvvəl bir neçə saatlığa suya qoyuruq. Bəzən isə faydalı maddələrin suya keçdiyini düşünərək yeməyi də həmin su ilə bişiririk.

Amma bunu düzgün etmədikdə zəhərlənməyə səbəb ola bilər.

Teref.az Medicina.az-a istinadla noxudun düzgün isladılma qaydasını təqdim edir:

Noxudu yaxşı olardı ki, krant suyunda deyil, dispenser suyunda isladasınız. Suyun içərisində şişən noxud suya zəhərli maddələr və qazlar buraxılır. Buna görə də noxudların isladıldığı su atılmalı, yemək yeni su ilə hazırlanmalıdır. Əks halda zəhərlənmə baş verə bilər.












Teref.info © 2015
E-mail: [email protected]            Telefon: 051 933 93 21            Baş redaktor: Nurəddin (Xoca) İsmayılov
Məlumat internet səhifələrində istifadə edildikdə müvafiq keçidin qoyulması mütləqdir.