Noxudu suda isladaraq, yeməyimizə zəhər qatırıq…

31-01-2019, 08:03           
Noxudu suda isladaraq, yeməyimizə zəhər qatırıq…
Noxudun yumşaq olması üçün onu bişirməzdən əvvəl bir neçə saatlığa suya qoyuruq. Bəzən isə faydalı maddələrin suya keçdiyini düşünərək yeməyi də həmin su ilə bişiririk.

Amma bunu düzgün etmədikdə zəhərlənməyə səbəb ola bilər.

Teref.az Medicina.az-a istinadla noxudun düzgün isladılma qaydasını təqdim edir:

Noxudu yaxşı olardı ki, krant suyunda deyil, dispenser suyunda isladasınız. Suyun içərisində şişən noxud suya zəhərli maddələr və qazlar buraxılır. Buna görə də noxudların isladıldığı su atılmalı, yemək yeni su ilə hazırlanmalıdır. Əks halda zəhərlənmə baş verə bilər.












Teref.az © 2015
TEREF - XOCANIN BLOQU günün siyasi və sosial hadisələrinə münasibət bildirən bir şəxsi BLOQDUR. Heç bir MEDİA statusuna və jurnalist hüquqlarına iddialı olmayan ictimai fəal olaraq hadisələrə şəxsi münasibətimizi bildirərərkən, sosial media məlumatlarındanda istifadə edirik! Nurəddin Xoca
Məlumat internet səhifələrində istifadə edildikdə müvafiq keçidin qoyulması mütləqdir.
E-mail: n_alp@mail.ru