Bu qida hipertoniya riskini azaldır

3-02-2024, 15:54           
Bu qida hipertoniya riskini azaldır
Yulaf sağlam qidalanmada çox məşhur bir taxıl növüdür. O, yüksək lif tərkibi, antioksidan xüsusiyyətləri və bir çox digər qida maddələri ilə tanınır.Foodinfo.az yulafın faydalarını təqdim edir:- Yulaf beta-qlükan adlı həll olunan lif növü ilə zəngindir. Bu lif həzm sisteminin nizamlı işləməsini dəstəkləyərək qəbizliyin qarşısını alır. - Sizi tox hiss etdirən və uzun müddət enerji verən qidadır. Aşağı glisemik indeksi sayəsində qan şəkərini tarazlaşdırır və aclıq hissini azaldır. - Xolesterol səviyyəsini aşağı sala bilən beta-qlükan lifini ehtiva edir. Bu ürək sağlamlığına müsbət təsir göstərir. Tərkibindəki yüksək antioksidant sayəsində ürək xəstəliklərinə qarşı da qoruyucu təsir göstərir. - Tərkibində kalium, maqnezium və C vitamini kimi qan təzyiqini aşağı salmağa kömək edən minerallar var. Yulafın müntəzəm istifadəsi hipertoniya riskini azaldır.- Yulaf həzm sağlamlığını dəstəkləyən xeyirli qidadır. Tərkibindəki lif həzm sisteminin nizamlı işləməsini təmin edərkən, prebiotik xüsusiyyətləri bağırsaqlarda faydalı bakteriyaların miqdarını artıraraq həzm sağlamlığını dəstəkləyir.- Tərkibindəki antioksidant sayəsində sərbəst radikalları təmizləyərək bədəni oksidləşdirici stressdən qoruyur. Bu, hüceyrələrin zədələnməsinin qarşısını alır və qocalmanı gecikdirir.












Teref.info © 2015
E-mail: n_alp@mail.ru            Telefon: 051 933 93 21            Baş redaktor: Nurəddin (Xoca) İsmayılov
Məlumat internet səhifələrində istifadə edildikdə müvafiq keçidin qoyulması mütləqdir.