Dietoloq Anna Belousova bildirib ki, məşhur inancın əksinə olaraq, insanın sağlam mədə-bağırsaq traktına (GİT) sahib olduğu təqdirdə meyvələri acqarına da istehlak etmək olar.Foodinfo.az xəbər verir ki, mütəxəssis Sputnik Radiosuna müsahibəsində bunu əsas yemək zamanı və ya ondan sonra istehlak etməyi tövsiyə edib.Ancaq mədə-bağırsaq xəstəlikləri pisləşərsə, meyvələr pəhrizdən tamamilə xaric edilməlidir. "Həmçinin, yüksək turşuluğu olan qastrit və ya mədə xorası olan insanlara acqarına turş meyvə və giləmeyvə, məsələn, zoğal, dəniz iti, lingonberries, yetişməmiş naringi və təbii ki, ananas yeməyi tövsiyə etmərəm", - diyetoloq bildirib.Əgər turşuluğunuz yüksəkdirsə, mütəxəssis banana da acqarına yeməyi məsləhət görür.