Ananası acqarına yemək olarmı?

20-04-2024, 11:58           
Ananası acqarına yemək olarmı?
Dietoloq Anna Belousova bildirib ki, məşhur inancın əksinə olaraq, insanın sağlam mədə-bağırsaq traktına (GİT) sahib olduğu təqdirdə meyvələri acqarına da istehlak etmək olar.Foodinfo.az xəbər verir ki, mütəxəssis Sputnik Radiosuna müsahibəsində bunu əsas yemək zamanı və ya ondan sonra istehlak etməyi tövsiyə edib.Ancaq mədə-bağırsaq xəstəlikləri pisləşərsə, meyvələr pəhrizdən tamamilə xaric edilməlidir. "Həmçinin, yüksək turşuluğu olan qastrit və ya mədə xorası olan insanlara acqarına turş meyvə və giləmeyvə, məsələn, zoğal, dəniz iti, lingonberries, yetişməmiş naringi və təbii ki, ananas yeməyi tövsiyə etmərəm", - diyetoloq bildirib.Əgər turşuluğunuz yüksəkdirsə, mütəxəssis banana da acqarına yeməyi məsləhət görür.












Teref.az © 2015
TEREF - XOCANIN BLOQU günün siyasi və sosial hadisələrinə münasibət bildirən bir şəxsi BLOQDUR. Heç bir MEDİA statusuna və jurnalist hüquqlarına iddialı olmayan ictimai fəal olaraq hadisələrə şəxsi münasibətimizi bildirərərkən, sosial media məlumatlarındanda istifadə edirik! Nurəddin Xoca
Məlumat internet səhifələrində istifadə edildikdə müvafiq keçidin qoyulması mütləqdir.
E-mail: n_alp@mail.ru