Bir çox cəhətdən qida məhsullarının dad keyfiyyətləri, eləcə də strukturu onların saxlanması və istehlakdan əvvəl əriməsi üsulundan asılıdır.Foodinfo.az xəbər verir ki, ət, balıq və ya tərəvəz və meyvələrin öz xüsusiyyətlərini itirməməsini təmin etmək üçün sadə qaydalara əməl etməlisiniz. Yəni sadəcə olaraq məhsulu dondurucudan çıxarıb bir-iki saat saxlamaq kifayət deyil.Mikrodalğalı soba və ya suya daldırma həmişə kömək etməyəcək. Unutmayın ki, hər bir məhsul öz yanaşmasını tələb edir.Ət, balığı otaq temperaturunda əritmək təxminən 5 saat çəkəcək. Axan suyun altında yumaq etmək tövsiyə edilmir, əks halda bu məhsullar bütün xüsusiyyətlərini itirəcəkdir.Tərəvəzlər üçün ərimə prosesini qaynar duzlu suda (bir neçə dəqiqə) aparmaq tövsiyə olunur.Meyvələr üçün, bu məsələdə təcrübəli insanlar onları bir konteynerə yerləşdirməyi və bir gün soyuducuda saxlamağı məsləhət görürlər.