Gündə üç fincan qəhvə 2-ci tip şəkərli diabet və insultun qarşısını almağa kömək edəcək. Foodinfo.az xəbər verir ki, bunu pediatr Viktoriya Şurupova Çin alimlərinin genişmiqyaslı tədqiqatının nəticələrinə əsasən açıqlayıb. O, analitiklərin 360 mindən çox insanın iştirak etdiyi eksperimentlərin məlumatlarına əsaslandığını vurğulayıb. Yemək vərdişlərinə və tibbi araşdırmalara əsaslanaraq, elm adamları gündəlik 200-300 mq kofein (təxminən üç standart stəkan kofe) içməyin diabet və insult riskinin azalması ilə birbaşa əlaqəli olduğunu aşkar ediblər.Mütəxəssis qeyd edib ki, qəhvə iltihabı azaltmaq və qan damarlarını gücləndirmək üçün lazım olan antioksidantlarla zəngindir. Bundan əlavə, kofein yeməkdən sonra qan şəkərinin səviyyəsini aşağı salır.