Suda olan mikroblar qaynadıqda ölürmü?

17-01-2025, 11:58           
Suda olan mikroblar qaynadıqda ölürmü?
Toksikoloq, tibb elmləri namizədi Mixail Kutuşov bildirib ki, qaynama zamanı çiy suyun tərkibində olan bir çox mikrob ölür.
Foodinfo.az bildirir ki, həkimin sözlərinə görə, ilk qaynama zamanı sudan oksigen və karbon qazı buxarlanır. Xlor da yox olur, ancaq dezinfeksiya məqsədilə əlavə olunarsa. Buna görə də qaynadılmış suyun dadı çiy su ilə eyni deyil.=Bundan əlavə, oksigen və karbon qazının olmaması mayenin müəyyən maddələri həll etmək qabiliyyətinə bir qədər təsir göstərir.












Teref.az © 2015
TEREF - XOCANIN BLOQU günün siyasi və sosial hadisələrinə münasibət bildirən bir şəxsi BLOQDUR. Heç bir MEDİA statusuna və jurnalist hüquqlarına iddialı olmayan ictimai fəal olaraq hadisələrə şəxsi münasibətimizi bildirərərkən, sosial media məlumatlarındanda istifadə edirik! Nurəddin Xoca
Məlumat internet səhifələrində istifadə edildikdə müvafiq keçidin qoyulması mütləqdir.
E-mail: n_alp@mail.ru