Südü portağalla birlikdə yemək olar, amma bəzi hallarda həzm problemlərinə səbəb ola bilər. Foodinfo.az xəbər verir ki, bunun səbəbi portağalın tərkibindəki turşu (askorbin turşusu -C vitamini) ilə südün tərkibindəki zülalların (kazein) qarşılıqlı təsirə girməsidir. Turşuluq südün laxtalanmasına səbəb olur. Bu, mədə üçün problem yaratmasa da, bəzi insanlarda narahatlıq yarada bilər. Həssas mədəsi olan insanlarda şişkinlik, qaz və həzmsizlik ola bilər. Həmçinin süd və portağalın birlikdə verdiyi dad hər kəs üçün xoş olmaya bilər. Portağal yedikdən sonra süd içmək üçün ən az 30-60 dəqiqə gözləyin. Südü portağal suyu ilə birbaşa qarışdırmaq əvəzinə, qatıq və ya badam südü kimi alternativlərdən istifadə edə bilərsiniz.