Yüksək lifli meyvələr: Səhər yeməkləri üçün əla seçim
Dünən, 12:08
Yüksək lifli meyvələrin qəbulu bağırsaq sağlamlığını yaxşılaşdırır, qəbizliyi azaldır, LDL xolesterolu aşağı salır, qan şəkərini balanslaşdırır və toxluq hissini artırır. Foodinfo.az xəbər verir ki, amerikalıların əksəriyyəti gündəlik tövsiyə olunan 25-38 qram lif qəbulunu təmin edə bilmir. SELF jurnalında dərc olunan məqalədə liflə zəngin meyvələr arasında alma (5g), kivi (5g), armud (6g), xurma (6g), Asiya armudu (7g) və konservləşdirilmiş balqabaq (7g) qeyd olunur. Böyürtkən və moruq kimi giləmeyvələr isə hər stəkanda 8g liflə fərqlənir. Qoyava isə hər stəkanda 9g lif və əlavə olaraq C vitamini və omeqa yağları ilə zəngindir. Avokado isə hər meyvədə 10-14g lif və sağlam yağlar təqdim edir. Bu meyvələrin qidalanmaya daxil edilməsi gündəlik lif qəbulunu təmin etməyə və ümumi sağlamlığı dəstəkləməyə kömək edir.