Rusiyalı endokrinoloq: "Kolbasa müntəzəm yeyildikdə xərçəng riskini artırır"

Bu gün, 17:18           
Rusiyalı endokrinoloq: "Kolbasa müntəzəm yeyildikdə xərçəng riskini artırır"
"Kolbasa məhsulları xərçəng riskini artırır".

Bu barədə aif.ru saytına rusiyalı diyetoloq və endokrinoloq Anton Polyakov məlumat verib.

"Ümumdünya Səhiyyə Təşkilatı uzun müddətdir ki, kolbasa məhsullarını sağlamlıq üçün risk yaradan məhsullar qrupuna daxil edib. Yəni əgər siz müntəzəm olaraq kolbasa yeyirsinizsə, xərçəng xəstəliyinə tutulma riski artır", - Polyakov bildirib.

Həkim daha sağlam alternativ olaraq kolbasanı mal dili ilə əvəz etməyi məsləhət görüb.












Teref.az © 2015
TEREF - XOCANIN BLOQU günün siyasi və sosial hadisələrinə münasibət bildirən bir şəxsi BLOQDUR. Heç bir MEDİA statusuna və jurnalist hüquqlarına iddialı olmayan ictimai fəal olaraq hadisələrə şəxsi münasibətimizi bildirərərkən, sosial media məlumatlarındanda istifadə edirik! Nurəddin Xoca
Məlumat internet səhifələrində istifadə edildikdə müvafiq keçidin qoyulması mütləqdir.
E-mail: n_alp@mail.ru