Balın düzgün saxlanması ilə bağlı bir sıra tövsiyələr var. Foodinfo.az xəbər verir ki, bal təbiətin şirin hədiyyəsidir, lakin onu saxlamaq vacibdir. Sadə şərtlərə əməl edilməzsə, məhsul tez xarab ola bilər.Belə bir fikir var ki, ən yaxşı yer soyuducudur. Bu qismən doğrudur, çünki aşağı temperatur kristallaşma və fermentasiya proseslərini ləngidir, məhsulun öz xüsusiyyətlərini daha uzun müddət saxlamasına kömək edir. Bununla belə, balı həddindən artıq soyutmamalısınız. Optimal temperatur 5-10°C-dir. Aşağı temperaturda məhsul bəzi faydalı xüsusiyyətlərini itirə bilər.Düzgün saxlama şəraitində məhsul illərlə öz xüsusiyyətlərini saxlaya bilir. Zamanla o, kristallaşa və ya rəngini dəyişə bilər, bu təbii prosesdir və keyfiyyətə təsir etmir.