Bişmiş soğan, yoxsa çiy soğan daha faydalıdır?

25-12-2024, 11:08           
Bişmiş soğan, yoxsa çiy soğan daha faydalıdır?
Soğan həm sağlamlıq, həm də qidalanma baxımından son dərəcə faydalı bir tərəvəzdir. Foodinfo.az xəbər verir ki, tərkibində olan antioksidantlar və C vitamini immun sistemini gücləndirir, bədəni xəstəliklərdən qoruyur. Soğan qan dövranını yaxşılaşdırır, ürək sağlamlığını dəstəkləyir və pis xolesterini azaldır. Onun iltihab əleyhinə xüsusiyyətləri oynaq ağrıları və iltihabi xəstəliklər zamanı rahatlıq təmin edir. Tərkibindəki təbii antibakterial maddələr infeksiyalarla mübarizədə təsirlidir. Həmçinin soğan həzm sistemini tənzimləyir və bağırsaq florasını yaxşılaşdırır. Çiy və ya bişmiş halda istehlak edilə bilər, lakin çiy soğan daha çox fayda verir.












Teref.az © 2015
TEREF - XOCANIN BLOQU günün siyasi və sosial hadisələrinə münasibət bildirən bir şəxsi BLOQDUR. Heç bir MEDİA statusuna və jurnalist hüquqlarına iddialı olmayan ictimai fəal olaraq hadisələrə şəxsi münasibətimizi bildirərərkən, sosial media məlumatlarındanda istifadə edirik! Nurəddin Xoca
Məlumat internet səhifələrində istifadə edildikdə müvafiq keçidin qoyulması mütləqdir.
E-mail: n_alp@mail.ru