Parkinson xəstəliyi olan insanlar bu qidalara meyilli olur

30-12-2024, 10:08           
Parkinson xəstəliyi olan insanlar bu qidalara meyilli olur
İranın Təbriz Tibb Elmləri Universitetinin alimləri genişmiqyaslı araşdırmalar zamanı zeytun yağı və mayonez yemək istəyinin Parkinson xəstəliyi ilə əlaqəsini aşkar ediblər. Foodinfo.az bildirir ki, Tədqiqat hesabatı Nutritional Neuroscience (NutNeuro) elmi jurnalında dərc olunub.Araşdırmada Parkinson xəstəliyi olan 120 xəstə və 40-80 yaş aralığını əhatə edən 50 sağlam insan iştirak edib. İştirakçılar müxtəlif növ yağların müntəzəm istehlakını qiymətləndirmək üçün 147 sualdan ibarət qida tezliyi sorğusunu doldurdular.Nəticələr Parkinson xəstəliyi diaqnozu qoyulan xəstələrin daha az hidrogenləşdirilmiş bitki yağları istehlak etdiklərini, lakin zeytun yağı və mayonez də daxil olmaqla, daha çox hidrogenləşdirilmiş bitki yağlarını yediklərini göstərdi. Və daha şiddətli Parkinson xəstəliyi olan xəstələr daha çox heyvan yağları və kərə yağı yeyirdilər.












Teref.az © 2015
TEREF - XOCANIN BLOQU günün siyasi və sosial hadisələrinə münasibət bildirən bir şəxsi BLOQDUR. Heç bir MEDİA statusuna və jurnalist hüquqlarına iddialı olmayan ictimai fəal olaraq hadisələrə şəxsi münasibətimizi bildirərərkən, sosial media məlumatlarındanda istifadə edirik! Nurəddin Xoca
Məlumat internet səhifələrində istifadə edildikdə müvafiq keçidin qoyulması mütləqdir.
E-mail: n_alp@mail.ru