Badımcan: Faydaları və zərərləri

30-12-2024, 17:58           
Badımcan: Faydaları və zərərləri
Badımcan, özünün dadı və xeyirli tərkibi ilə bir çox mətbəxdə çox istifadə edilən tərəvəzdir. Foodinfo.az bildirir ki, bu tərəvəz çoxsaylı yeməklərin hissəsinə çevrilib.Badımcan, qanda xolesterin səviyyəsini tənzimləməyə kömək edən antioksidantlarla zəngindir. Onun tərkibindəki polifenollar qanda pis xolesterini azaldaraq ürək-damar sistemi üçün qoruyucu təsir göstərir.Liflə zəngin olduğu üçün həzm prosesini sürətləndirir. Tərkibindəki maqnezium, kalsium və fosfor sümüklərin möhkəmliyini artırır və osteoporoz riskini azaldır.Badımcan oksalatlarla zəngindir. Bu maddə böyrək və ya öd kisəsi daşlarından əziyyət çəkən insanlar üçün problem yarada bilər. Belə insanlar badımcanı məhdud məqdarda istehlak etməlidir.Badımcan bəzən allergik reaksiyalara səbəb ola bilər.












Teref.az © 2015
TEREF - XOCANIN BLOQU günün siyasi və sosial hadisələrinə münasibət bildirən bir şəxsi BLOQDUR. Heç bir MEDİA statusuna və jurnalist hüquqlarına iddialı olmayan ictimai fəal olaraq hadisələrə şəxsi münasibətimizi bildirərərkən, sosial media məlumatlarındanda istifadə edirik! Nurəddin Xoca
Məlumat internet səhifələrində istifadə edildikdə müvafiq keçidin qoyulması mütləqdir.
E-mail: n_alp@mail.ru