Çiyələk saplaqlarını atmayın — Faydaları və müalicəvi xüsusiyyətləri

13-05-2016, 20:53           

Çiyələk ən dadlı və faydalı giləmeyvələrdən biridir. Çiyələk yeyəndə biz adətən çiyələyin saplaqlarını atırıq.

Lakin xalq təbabətində çiyələk saplaqları çox faydalı müalicəvi vasitə sayılır.

Kimyəvi tərkibə görə çiyələk saplaqları heç də giləməyvələrdən geri qalmır. Onların tərkibində vitaminlər (xüsusilə C vitamini), minerallar, antioksidantlar və s. faydalı maddələr var.

Çiyələk saplaqlarını açıq havada qurudun və müalicəvi vasitə kimi istifadə edin. 15 çiyələk saplağı 1 stəkan qaynar suda 30 dəqiqə ərzində dəmlənilir və çay kimi içilir. Həmçinin çiyələk saplaqlarını adi və ya yaşıl çaya əlavə etmək olar.

Çiyələk saplaqlarının faydalı müalicəvi xüsusiyyətləri arasında:

- vitamin və mineralların mənbəyidir

- iltihabəleyhinə təsir göstərir

- mikrobları öldürür

- sidik və ödqovucu təsir edir

- təzyiqin tənzimlənməsinə kömək edir

- soyuqdəymə və qripp zamanı xəstənin vəziyyətini yüngülləşdirir, tərlədir

- qanda xolesterinin və şəkərin səviyyəsini aşağı salır. (saglamolun.az)












Teref.az © 2015
TEREF - XOCANIN BLOQU günün siyasi və sosial hadisələrinə münasibət bildirən bir şəxsi BLOQDUR. Heç bir MEDİA statusuna və jurnalist hüquqlarına iddialı olmayan ictimai fəal olaraq hadisələrə şəxsi münasibətimizi bildirərərkən, sosial media məlumatlarındanda istifadə edirik! Nurəddin Xoca
Məlumat internet səhifələrində istifadə edildikdə müvafiq keçidin qoyulması mütləqdir.
E-mail: n_alp@mail.ru