Həkim: isti havada yeməklər daha tez xarab olur

13-06-2025, 10:08           
Həkim: isti havada yeməklər daha tez xarab olur
"Tibb" ASC-nin (Akademik Roytberq Klinikasının) infeksionisti, tibb elmləri doktoru Vladimir Neronov bildirib ki, isti havalarda qida zəhərlənməsi riski yüksəkdir, çünki qida daha tez xarab olur. "Salmonella, E. coli və stafilokokk kimi bakteriyalar +20 °C-dən yuxarı temperaturda aktiv şəkildə çoxalır", - ekspert Life.ru saytına müsahibəsində bildirib.
Mütəxəssisin sözlərinə görə, isti havalarda ət, balıq və dəniz məhsulları, süd məhsulları, tərəvəz və meyvələrin saxlanma şəraitinə nəzarət edilməlidir.Semptomlar adətən keyfiyyətsiz yeməkdən iki-altı saat sonra görünür, lakin bəzən intoksikasiya sürətlə inkişaf edir - 30-60 dəqiqə ərzində.Həkimin qeyd etdiyi kimi, istidə intoksikasiya və zəhərlənmənin ilk əlamətləri sürətlə inkişaf edə bilər - standart iki-altı saatdan fərqli olaraq, cəmi yarım saat ərzində.












Teref.az © 2015
TEREF - XOCANIN BLOQU günün siyasi və sosial hadisələrinə münasibət bildirən bir şəxsi BLOQDUR. Heç bir MEDİA statusuna və jurnalist hüquqlarına iddialı olmayan ictimai fəal olaraq hadisələrə şəxsi münasibətimizi bildirərərkən, sosial media məlumatlarındanda istifadə edirik! Nurəddin Xoca
Məlumat internet səhifələrində istifadə edildikdə müvafiq keçidin qoyulması mütləqdir.
E-mail: n_alp@mail.ru