Məşhur qida konservantının zərərli olduğu üzə çıxdı5 Fevral, 12:43

6-02-2024, 09:44           
Məşhur qida konservantının zərərli olduğu üzə çıxdı5 Fevral, 12:43
Çikaqo Universitetinin mikrobioloqları müəyyən ediblər ki, qida sənayesində geniş istifadə olunan nisin konservantı (E234) bağırsaqlarımızdakı faydalı bakteriyaların çoxalmasının qarşısını ala bilir.
Bu barədə araşdırma ASC Chemical Biology (ASCCB) elmi jurnalında dərc olunub.E234 güclü antibakterial təsirə malikdir. O, pivə, kolbasa, müxtəlif sous və yeməklərin istehsalında istifadə olunur.












Teref.info © 2015
E-mail: n_alp@mail.ru            Telefon: 051 933 93 21            Baş redaktor: Nurəddin (Xoca) İsmayılov
Məlumat internet səhifələrində istifadə edildikdə müvafiq keçidin qoyulması mütləqdir.