Paxlalılar təbiətin ən faydalı qidalarından biri hesab olunur. Noxud, mərci, lobya, soya, noxud və fıstıqda asanlıqla həzm olunan protein var. Protein səviyyələri tənzimlənə bilər. Məsələn, lobya və ya mərcimək birləşməsinə ət məhsulları əlavə edərək onu artırın.Həkimlərin fikrincə, paxlalılar ürək-damar xəstəlikləri riskini azaldır. Onların özəlliyi aşağı yağ tərkibi və xolesterolun olmamasıdır. Paxlalılarda natrium da azdır, bu da hipertoniya inkişaf riski üçün vacibdir. Lobya, noxud və mərciməklər ən çox lif tərkibli qidalara gəldikdə tez-tez xatırlanır. Bu, həzm, ürək və qan damarları üçün xüsusi əhəmiyyət kəsb edir.Lobya, paxlalılar, qoz-fındıq və toxum yemək çəki azaltmağa kömək edə bilər. Yadda saxlamaq lazımdır ki, taxıl paxlalıları mədə-bağırsaq xəstəlikləri və gut üçün istifadə üçün tövsiyə edilmir.