Level Mətbəx xidmətinin dietoloqu və sağlam qidalanma sahəsində eksperti Tatyana Meşçeryakova həddindən artıq yeməyin qarşısını almaq üçün qarpız və qovun mövsümündə bu məhsulların istehlakını gündə 400-500 q-a qədər məhdudlaşdırmağı məsləhət gördü.Mütəxəssis “İzvestiya” qəzetinə müsahibəsində “Bütün digər meyvə və giləmeyvə kimi, qarpız və bostanı günün birinci yarısında yeməklər arasında ayrıca meyvə qəlyanaltı kimi, ideal olaraq səhər yeməyi və nahar arasında yemək məsləhətdir”.Axşam saatlarında bu qidaları yeməmək daha yaxşıdır, çünki belə qidalar şəkərin artmasına səbəb ola bilər ki, bu da gecə yuxusunu pozur.Meşçeryakova həmçinin xatırladıb ki, qarpız və qovunlarda çoxlu miqdarda lif var, ona görə də həddindən artıq yemək ağırlıq və dolğunluq hissinə səbəb ola bilər.