“İsti Söhbətlər” qocalar üçün pansionatlar şəbəkəsinin brend aşpazı Tamara Moseva qocalıqda meyvələri ehtiyatla yemək lazım olduğunu söylədi və ən sağlam meyvələrdən danışıb.Meyvə yemək yaşlılarda bəzi xroniki xəstəliklərin ağırlaşmasına səbəb ola bilər, çünki belə qidada çoxlu qaba lif və karbohidratlar var, mütəxəssis Vesti Podmoskovya ilə müsahibəsində izah edib.Onun sözlərinə görə, yaşlı insanlar banan, ananas və üzümləri daha az yeməlidirlər.O, həmçinin antioksidantlarla zəngin giləmeyvə - böyürtkən, qaragilə, çiyələk və moruq kimi qida rasionunuza daxil etməyi, əgər allergiyanız yoxdursa, meyvələr arasında portağal və gavalıya üstünlük verməyi tövsiyə edib.