Qışdan sonra sağlamlığı yaxşılaşdıran məhsullar23 Fevral, 10:04
24-02-2024, 08:58
Diyetoloq Dinara Gadelmurzina, "Moskva Region Today" onlayn nəşri ilə söhbətində, erkən yazda sağlamlığı yaxşılaşdırmaq üçün pəhrizə nə əlavə edilməli olduğunu söyləyib.Onun sözlərinə görə, müasir dünyada insanların tərəvəz və meyvələrə gecə-gündüz çıxışı olduğu bir şəraitdə orqanizmdə vitaminlərin tam olmaması mümkün deyil. Buna baxmayaraq, bir çoxları hipovitaminozla üzləşirlər - vitaminlərin miqdarının azalması. Qışda günəş işığının qeyri-kafi olduğu zaman D vitamini çatışmazlığı ilə vəziyyət ən kəskindir.“Mart ayında hansı qidaları yemək daha yaxşıdır? Mövsümi tərəvəz və meyvələr: kələmin bütün növləri, o cümlədən duzlu kələm, soğan, yerkökü, şalgam, turp, portağal, qreypfrut, kivi. Həmçinin D vitaminini artırmaq üçün qida rasionunuza dəniz balığı, yumurta, kərə yağı və qoz-fındıq daxil etmək lazımdır”, - deyə ekspert bildirib.