Qışdan sonra sağlamlığı yaxşılaşdıran məhsullar23 Fevral, 10:04

24-02-2024, 08:58           
Qışdan sonra sağlamlığı yaxşılaşdıran məhsullar23 Fevral, 10:04
Diyetoloq Dinara Gadelmurzina, "Moskva Region Today" onlayn nəşri ilə söhbətində, erkən yazda sağlamlığı yaxşılaşdırmaq üçün pəhrizə nə əlavə edilməli olduğunu söyləyib.Onun sözlərinə görə, müasir dünyada insanların tərəvəz və meyvələrə gecə-gündüz çıxışı olduğu bir şəraitdə orqanizmdə vitaminlərin tam olmaması mümkün deyil. Buna baxmayaraq, bir çoxları hipovitaminozla üzləşirlər - vitaminlərin miqdarının azalması. Qışda günəş işığının qeyri-kafi olduğu zaman D vitamini çatışmazlığı ilə vəziyyət ən kəskindir.“Mart ayında hansı qidaları yemək daha yaxşıdır? Mövsümi tərəvəz və meyvələr: kələmin bütün növləri, o cümlədən duzlu kələm, soğan, yerkökü, şalgam, turp, portağal, qreypfrut, kivi. Həmçinin D vitaminini artırmaq üçün qida rasionunuza dəniz balığı, yumurta, kərə yağı və qoz-fındıq daxil etmək lazımdır”, - deyə ekspert bildirib.












Teref.az © 2015
TEREF - XOCANIN BLOQU günün siyasi və sosial hadisələrinə münasibət bildirən bir şəxsi BLOQDUR. Heç bir MEDİA statusuna və jurnalist hüquqlarına iddialı olmayan ictimai fəal olaraq hadisələrə şəxsi münasibətimizi bildirərərkən, sosial media məlumatlarındanda istifadə edirik! Nurəddin Xoca
Məlumat internet səhifələrində istifadə edildikdə müvafiq keçidin qoyulması mütləqdir.
E-mail: n_alp@mail.ru