Diyetoloq qəhvənin orqanizm üçün mümkün təhlükələrini açıqlayıb

15-04-2024, 09:07           
Diyetoloq qəhvənin orqanizm üçün mümkün təhlükələrini açıqlayıb
"Level Kitchen" xidmətinin diyetoloq-həkimi və sağlam qidalanma sahəsində mütəxəssisi Tatyana Meşeryakova qəhvə həvəskarlarını həddindən artıq içməməyi məsləhət görüb. Bu barədə "İzvestiya" nəşri yazır.Diyetoloqun sözlərinə görə, gündə iki fincandan çox qəhvə içmək orqanizmin susuzluğuna səbəb ola bilər və maye ilə birlikdə minerallar və suda həll olunan vitaminlər (B və C) bədəni tərk edir. B vitaminləri də taninlər kimi qəhvə komponentləri ilə reaksiya girdikdə aktivliyini itirirlər.Həkim əlavə edib ki, gündə 1-1,5 litrdən az su istehlakı xroniki susuzlaşdırma hesab olunur ki, bu da maddələr mübadiləsinin sürətinin azalmasına səbəb olur. Bundan əlavə, sağlam qidaların və onunla birlikdə vitaminlərin, mineralların və fermentlərin assimilyasiya sürəti və keyfiyyəti azalır.Həkim əlavə edib ki, gündə 1-1,5 litrdən az su istehlakı xroniki susuzluq hesab olunur ki, bu da metabolizmin azalmasına kömək edir. Bundan əlavə, sağlam qidanın, onunla birlikdə vitaminlərin, mineralların və fermentlərin həzm sürəti və keyfiyyəti azalır.Əvvəllər həkim-diyetoloq Marqarita Koroleva səhər yeməyində qızardılmış, zərif, istiotlu və hisə verilmiş qidaların yemək tövsiyə edilmədiyini söyləyib.












Teref.az © 2015
TEREF - XOCANIN BLOQU günün siyasi və sosial hadisələrinə münasibət bildirən bir şəxsi BLOQDUR. Heç bir MEDİA statusuna və jurnalist hüquqlarına iddialı olmayan ictimai fəal olaraq hadisələrə şəxsi münasibətimizi bildirərərkən, sosial media məlumatlarındanda istifadə edirik! Nurəddin Xoca
Məlumat internet səhifələrində istifadə edildikdə müvafiq keçidin qoyulması mütləqdir.
E-mail: n_alp@mail.ru