Turşudakı artıq duzu maqnit kimi özünə çəkir

6-12-2024, 16:58           
Turşudakı artıq duzu maqnit kimi özünə çəkir
Turşunun duzunu azaltmaq üçün kartof dilimindən istifadə praktik və təsirli bir üsuldur. Kartof yüksək nişasta tərkibinə görə, mayedə həll olmuş duzun bir qismini özünə çəkə bilir. Foodinfo.az xəbər verir ki, bu üsul xüsusilə çox duzlu olan turşuların dadını balanslaşdırmaq üçün geniş istifadə olunur. Necə tətbiq edilir?
1. Turşunun suyuna bir neçə dilim çiy kartof əlavə edin.
2. Kartofun turşu suyunda təxminən 1-2 saat qalmasına icazə verin.
3. Bu müddət ərzində kartof suyun duzluluğunu azaldacaq.
Daha sonra kartof dilimlərini çıxarıb atın. Bu üsul kimyəvi tərkibə müdaxilə etmədən duzluluğu azaltmağa kömək edir. Duz miqdarı çox yüksəkdirsə, prosesi təkrarlamaq mümkündür. Kartofun turşu suyunda uzun müddət saxlanılması dad balansına təsir edə bilər. Buna görə, istədiyiniz dadı əldə etdikdən sonra kartofu çıxarmaq vacibdir. Bu üsul mətbəx problemlərini həll etmək üçün sadə, lakin effektiv bir yoldur.












Teref.az © 2015
TEREF - XOCANIN BLOQU günün siyasi və sosial hadisələrinə münasibət bildirən bir şəxsi BLOQDUR. Heç bir MEDİA statusuna və jurnalist hüquqlarına iddialı olmayan ictimai fəal olaraq hadisələrə şəxsi münasibətimizi bildirərərkən, sosial media məlumatlarındanda istifadə edirik! Nurəddin Xoca
Məlumat internet səhifələrində istifadə edildikdə müvafiq keçidin qoyulması mütləqdir.
E-mail: n_alp@mail.ru